Wie wij zijn

JLP Flowers is een hortensia- en pioenrozenkwekerij ontstaan uit Kwekerij Borgers. Martien Borgers startte in 1959 met zijn eigen bedrijf. Dit was nog niet in Angeren en ook de hortensia’s en pioenrozen waren nog niet aanwezig. In plaats hiervan werden aan de Huissensedijk in Arnhem groenten en fruit gekweekt.

In 1970 werd de familie Borgers door de gemeente Arnhem onteigend en werd het bedrijf verhuisd naar Huize Verjaagd aan de Leutsestraat in Angeren. In de eerste jaren in Angeren werd er groente gekweekt.

Binnen drie decennia volgden verschillende grote veranderingen. In 1974 vond de overstap naar bloemen plaats. Vanaf dit jaar werden de Jaarrond Snijchrysanten gekweekt. Vervolgens kwam in de jaren 80 de tweede generatie Borgers in het bedrijf: zoon Tonnie maakte Maatschap Borgers een feit. Ten slotte werd in 1992 door vader en zoon besloten om een nieuwe teelt te starten: kamerhortensia’s.

In 2015 was het tijd voor een frisse wind! Hierbij veranderde allereerst de naam. De nieuwe bedrijfsnaam JLP Flowers maakt duidelijk dat er sprake is van een écht familiebedrijf. JLP staat namelijk voor Joeri, Loraine en Pjotr, de drie kinderen van Tonnie en Simone Borgers.

Verder was het ook tijd voor een nieuwe teelt: de snijhortensia’s werden geïntroduceerd. Wij kweken verschillende mooie soorten van de allerbeste kwaliteit. Eén jaar later, in 2016, deed ook de pioenroos zijn intrede.

Op een oppervlakte van 18.000 m² kweken wij 360.000 snijhortensia’s per jaar. Hiernaast kweken wij op het buitenveld 50.000 tot 100.000 pioenrozen per jaar op 5000 m². Dit alles doen Tonnie, Simone, Joeri en Pjotr Borgers samen met een team van enthousiaste jongeren. Om met de nieuwste ontwikkelingen mee te gaan krijgen wij maandelijks advies van een teeltbegeleider die gespecialiseerd is in snijhortensia’s. Verder verzorgen wij het transport naar de bloemenveiling zelf. Hiermee kunnen wij met zekerheid zeggen dat JLP Flowers topkwaliteit levert!

Tonnie Borgers en zonen
JLP Flowers Scania