Het onderhoud van onze hortensia's

De prachtige hortensia wordt als snijbloem al een hele tijd gezien als een mooi onderdeel van een boeket. In de bloemsierkunst wordt ook volop gebruik gemaakt van de bloem. Dit is niet vreemd, want met het gebruik van hortensia’s wordt het hoe dan ook een pronkstuk! Iedere plek wordt vrolijker door het gebruik van de kleurrijke hortensia’s. Tegenwoordig worden hortensia’s daarom ook veel gebruikt als decoratie bij vele trouwerijen en andere feesten. Naast dit alles is het ook een geweldig cadeau! Er zijn ontelbare mogelijkheden met deze leuke bloem, blijf dus vooral experimenteren!

Om te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van onze hortensia’s hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Deze zijn van toepassing op al onze soorten.

Hortensia's: ook leuk als cadeau!

Met deze tips blijft de hortensia het langste mooi:

  • Vul een schone vaas met water en snijbloemenvoedsel.
  • Verwijder het onderste blad van de steel.
  • Snij 1 centimeter van de steel af en herhaal dit om de 2 of 3 dagen.
  • Plaats de bloemen niet in direct zonlicht of dicht bij de verwarming
Hortensia's als decoratie
Zo lang mogelijk genieten van hortensia's

Voor meer tips en inspiratie kun je ons volgen op Facebook en Instagram!

Bonustips!

Vanaf oktober is het mogelijk om onze classic hortensia’s te drogen. Dit kan vanaf het moment dat de bloem geen water meer opneemt en het blad slap wordt. Haal het blad van de bloemstelen af en hang de hortensia’s ondersteboven op een warme en droge plek tot ze helemaal gedroogd zijn. Op deze manier kun je nog maanden genieten van onze hortensia’s!

Hortensia's drogen

Onze blauwe hortensia’s zijn van oorsprong roze. De verkleuring van roze naar blauw vindt plaats door de zuurgraad van de grond. De bloem is het blauwst wanneer er zo weinig mogelijk fosfaat en kalk in de bodem aanwezig is. Dit kun je zelf beïnvloeden met speciale meststof die bij tuincentra verkrijgbaar is.

Het snoeien van hortensia’s kun je het beste doen in de maand maart.